NyomtatásRúnanapló készítése - Elkészítés

Első lépések | Rúnanapló fajták | Elkészítés

Habár már a 'Rúnanapló fajták' menüpont alatt pár szóval érintettem a témát, itt kicsit bővebben is kifejtem, hogyan érdemes elkészíteni.

Nyomatékosan megjegyezem, hogy ez a leírás csak egy sablon, és fontos, hogy mindenki a saját egyéniségére, személyiségére alkossa meg naplóját!

Előkészületek

NaploAz első lépéseknél leírtam, hogy mire van szükség: egy füzetre vagy könyvre és egy jó minőségű és szépen író tollra. Utóbbit könnyebb találni, mint egy olyan könyvet, amely méltó rúnanapló lehetne. Magam is sokáig kerestem, főleg a haladó rúnanaplóhoz. Itt ajánlanék két olyan helyet is, ahol egészen jó minőségű, megfelelő lapszámú és külsejű könyveket lehet beszerezni:

  • Bőregér - Nagyon jó könyveket lehet itt kapni, sőt rendelni is lehet tőlük, hogy teljesen egyedi naplónk legyen.
  • BomoArt - A haladó rúnanaplóm is tőlük származik, csak ajánlani tudom.

A vásárlás után, le szoktam számolni az oldalakat, hogy hány oldalt is hagyjak egy-egy rúna leírására. Jelen esetben 4 oldal/rúna, és még bőven marad hely az egyéb jegyzeteknek. Érdemes páros oldalakban gondolkozni, mivel így jobban áttekinthető lesz a naplónk. Vázlatot is szoktam írni, hogy mi kerüljön bele a könyvbe.

Elkészítés

Végre nekikezdhetünk a naplónknak. Igyekezzünk szépen írni és nem elsietni, elvégre nem egy vagy két napra hanem hosszabb időre készítjük. A négy oldalra a következő felosztásban írtam a tudnivalókat:

  • 1. oldal: Általános információk - A rúna jele, neve, esetleg további nevei, száma, fordítása, betűjele, pozitív és negatív jelentései (kulcsszakban), kapcsolódó szín, fa, növény, kő, elem, nem, istenségek, asztrológia és tarot. Nehéz mindig úgy elhelyezni, hogy pont kiférjen az oldalra, így nem mindig jön össze pont ugyanolyanra.
  • 2. oldal: A rúna elemzése álló, valamint fordított állásban.
  • 3. oldal: Mágikus értelmezései, vonatkozásai. Ha komolyabban foglalkozunk a rúnákkal, akkor arról is érdemes írni, hogy milyen módon tudjuk őket felhasználni. Itt is lehet két részre bontani az írásunkat: alap információk, valamint egyéb megjegyzések, ahová majd az új módszereket, ismeretek írhatjuk.
  • 4. oldal: Megjegyzések. Minden olyan dolog, amit még le szeretnénk írni róla csak nem fért ki, vagy később teszünk kiegészítéseket.

Ha a rúnák megvannak, a maradék pár oldalra az általunk fontosnak vélt megjegyzések kerülhetnek. Nekem ilyenek például a Tarot, a holdállások, a színek, az elemek jelentései. Mindenképpen ajánlom, hogy a rúnajóslásra is hagyjunk pár oldalt, hogy lejegyezzük, mit és mikor jósoltunk. Ezzel a módszerrel a jóslatok értelmezését is gyakorolni tudjuk.

 Befejezés

Utolsó finomításnak a naplóm első és utolsó oldalára egy-egy rúnát szoktam rajzolni. Ez olyan, mint valakinek a kézjegye, vagy esetleg védelmi rúna, hogy a könyvet megóvjuk másoktól.

Ezt szántam segítségnek. Remélem hasznosnak találja az, aki naplókészítésbe kezd. Ne felejtsd, hogy ez csak javaslat és saját tapasztalatom, tehát nem muszáj az itt írtakat kötelező érvényűnek venni.