Írj a rúnákkal!

Ha nem vagy biztos abban, hogy hogyan is kéne írni a nevedet, vagy egy szót a rúnákkal, akkor a lentebbi fordító segít neked ebben.

Néhány fontos tudnivaló, mielőtt a fordítót használnád:

  • A Futharkban nincsen 'c' betű, így a program azt 'k'-val helyettesíti.
  • Vannak olyan speciális rúnák, amik nem csak egy karaktert tartalmaznak. Ezeket a program automatikusan átkonvertálja a fordítás közben. (Ilyen egymás követő betűk: az 'e' és az 'i' [Eihwaz], az 'n' és a 'g' [Ingwaz], 'j' vagy 'y' [Jera], a 't' és a 'h' [Thurisaz], a 'v' vagy a 'w'  [nem tesz különbséget a két karakter között]).
  • Ha bármilyen hibát észlelnél, akkor írj a chatre vagy az arckhebohn@gmail.com címre!
 

Írd be a fordítandó szót/szavakat, majd kattints a fordítás gombra!

Betűk:

Rúnák:

Karakterek:

Ha le szeretnéd menteni a neved vagy a lefordított szót, akkor kattints az adott rúnára a jobb egérgombbal és válaszd a "Kép mentése másként..." parancsot. A program minden karakterhez egy rúnát rendel, így szükséged lesz arra, hogy külön lementsd mindegyik képfájt.

Ezt a javascriptet Daniel Jakobsson  (e-mail: fake_healer@hotmail.com) készítette, és írásban engedélyezte a honlapon történő felhasználását. A script annyiban módosult, hogy kiegészítettem az ékezetekkel, a nagybetűkkel, valamint a szóközzel. Remélem mindenki kényelmesen tudja majd használni.