Mítoszok

 

Kiemelt történetek

A legfontosabb mítoszok. Itt olvashatsz arról, hogy miként teremtették meg az istenek a világot, és hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézniük. Ezek a történetek kulcsfontosságúak a mitológiában szereplő istenek, teremtmények, és történések megértéséhez.

 

Thor kalandjai 

mitoszok2Thor, a Mennydörgő egyike azon isteneknek, akikről több mítosz is megmaradt. A legtöbb esetben ezek a történetek az óriásokkal való küzdelmét örökítette meg. Ha meg szeretnéd ismerni az óriásölő Thort, akkor ezek az írások segítségedre lehetnek.

 

Odin vándorútjai

mitoszokOdin az északi panteon legismertebb alakja, akit többek közt Mindenek Atyjaként is gyakran emlegetnek. A legtöbb vele kapcsolatos mítosz, a bölcsesség kereséséhez kapcsolódik. A következő írások, az ő vándorlásait mutatják be.

 

Egyéb történetek/mesék/érdekességek

mitoszokA mai kor divatos szavával kifejezve, ez a fanfictionok rajongói irodalom helye. Ide kerülnek azok az írások amelyek nem kötődnek a skandináv mitológiához, ám még is a mitológia ihlette őket. Ha esetleg szeretnéd, hogy a te írásod is felkerüljön a honlapra, akkor küldd el  e-mailben az arckhebohn@gmail.com címre!