hiteles NyomtatásReceptek

Első körben szeretném megemlíteni, hogy mivel a vikingek az ételeik elkészítési módját és a hozzávalók pontos arányát rúnakövekre nem vésték fel, illetve sztárséfek és nagymamák sem adtak még ki szakácskönyveket a 8-10. században, így a most következő ételekre ne úgy tekintsünk, mintha maga Leif Eriksson mesélné el nekünk mit fogyasztott a múlt héten. Ezek inkább olyan Skandináv eredetű ételek és italok amelyeket ma is fogyasztanak.

A másik dolog, hogy mivel a skandináv területek flórája és faunája eltérő a miénktől, a rendelkezésre álló alapanyagok is különböztek illetve különböznek. Erre való tekintettel fókaragut, rénszarvashúst, füstölt lazacot és hasonlókat nem prezentálnék, mivel nem tartom valószínűnek, hogy megtaláljátok a hozzávalókat a sarki hentesnél, illetve a pénztárcákat is cél kímélni. Szóval igyekeztem olyan fogásokat összeválogatni Nektek, melyek hozzávalóit be tudjátok szerezni nem horribilis áron, és melyeket könnyedén el tudtok készíteni, ha kedvetek támad egy kis főzőcskézéshez.

Ugrás az italokhoz

Ugrás az ételekhez

A receptekért köszönet Tirának!