NyomtatásRúnajóslás

Ha már megismerkedtél a rúnák jelentéseivel, és hogy milyen módon lehet őket kirakni, itt az ideje annak, hogy írjak pár szót a velük való jóslásról is. A könnyebb megértés érdekében, egy saját példán keresztül fogom bemutatni.

Általánosságban a jóslásról

JoslasJósok mindig voltak, vannak, lesznek, de a rúnák nem tartoznak a legelterjedtebb jóseszközök közé. Ennek legfőbb oka, hogy nehéz őket értelmezni és használni. Olyan eszközök, amelyek sok másikkal ellentétbe, nem konkrétan utalnak egy adott válaszra, hanem sokkal inkább annak jellegére vagy mivoltára mutatnak rá.

Tegyük fel, szeretnénk megtudni, hogyan alakul egy párkapcsolat. Az emberek gyakran kíváncsiak arra, hogy lesz-e belőle házasság, vagy mikor születik gyerek. Én ilyen kérdésekre csak nagyon ritkán tudok válaszolni, viszont az, hogy a két személy milyen érzéseket táplál egymás iránt, sokkal jobban meglátható! Vagy hogy milyen gondok elé nézhetnek – anyagi, egészségi problémák, hűtlenség? Esetleg egy kiszámíthatatlan tényező jön az életükbe? Utalhatnak a rúnák arra is, hogy érdemes bátornak lenni és megmondani párunknak, mi lakozik a szívünk mélyén, mivel ezzel nem csak erősíthetjük a kapcsolatot, de talán olyan irányba is terelhetjük, amelyre egyébként nem gondolnánk.

Most a rúnák konkrétan a jövőt mondják meg, vagy azt hogy miként lehetne jobbá tenni?

JoslasMivel a jövőt kérdeztem meg, ezért a lehetséges jövőjét fogom megmondani. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan így lesz, de a rúnák jelenlegi állásból, ez tűnt a legvalószínűbb lehetőségnek. A fentebbi párkapcsolati kérdés, két ember kapcsolatát, és így mindkét ember döntését, gondolatát, személyiségét is magába foglalja. Ha nem változtatnak a helyzeten, (ami általában történni szokott) akkor az a jövő várható, amit mondtam. Ilyenkor pozitív bátorításként szoktam emlegetni, hogy ne féljünk néha az ismeretlent választani, mert még ha nem is tudjuk, akkor is érdemes bízni abban, hogy jó döntést hozunk. Ha negatív az adott jóslat, akkor pedig figyelmeztető jel, hogy ha nem vagyunk hajlandók változtatni, – egyik vagy másik fél, esetleg közös erőfeszítéssel – akkor feltehetőleg egy negatív jövő vár a párra. Vagy megfogadják a figyelmeztetést vagy nem. Ez már csak a kérdezőn és a társán múlik.

A rúnákkal nem próféciákat (azaz biztosan megtörténő eseményeket), hanem jóslatokat (tehát lehetséges, de nem kőbe vésett jövőt) mondok. A rúnák, akárcsak az álmok, sosem konkrétak, hanem jelképekben beszélnek. Nehéz őket megérteni, és így megjósolni a jövőt, főleg saját magunknak, mivel nem teljesen látjuk magunkat kívülről. Arról nem is beszélve, hogy alapvető szabály, tilos jósolni annak/arról a személyről, akihez erős érzelmi hatás köt. Ez a szabály nem csak a szerelemre, de az utálatra, a bosszúra, az irigységre és az ehhez hasonló érzésekre is utal. A második alapszabály, hogy sose vedd készpénznek a jóslatokat. Még ha azt állítják is  a rúnák, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni, az nem jelenti azt, hogy semmit sem tennünk. A jövő hatásos értelmezése és beváltása érdekében nem szabad eltérnünk szokásainkról, elállni véleményünktől, döntéseinkről. Ellenben a pozitív kifejlet sem lesz igaz. A harmadik szabály pedig, hogy a jóslatokat az eszedbe, ne a szívedbe vésd! Ha túlbecsülöd a jelentésüket, és teljes mértékben rájuk koncentrálsz, akkor hagyod, hogy a sors alakítsa az életed, ahelyett, hogy te magad tennéd azt.

Üzenet a rúnáktól

2013 őszén volt egy jóslatom, miszerint a jövőm veszélyben lesz. Előre megemlítem, hogy borzalmasan nehéz egy ilyen jellegű jóslatot elemezni. A jóslatban az állt, hogy valaki saját kezével képes lesz megváltoztatni a sorsát, és így keresztezni fogja az én sorsomat, ezzel veszélybe sodorva a jövőmet.

Mint tapasztalt rúnajósnak, két dolog azonnal le is esett:
1. A számtalan lehetőségből és sorsból, amit az élet hoz, az meghatározott
.

JoslasEzernyi útat követhetünk, csak rajtunk áll, hogy melyiket választjuk. A jóslás ezen utak számát leszűkíti, annak függvényében, hogy az adott személy a múltban milyen döntéseket hozott és miken ment keresztül. Például: Egy olyan személy akinek tériszonya van, nem fog építőmunkát vállalni, viszont az se biztos, hogy mivel szereti az állatokat, állatorvos lesz. Nincs kizárva, de ha a múltban már bizonyos döntéseket meghozott vagy elszalasztott, akkor ennek esélye csökken. Tehát valamilyen szinten korlátozva lesz, hogy hol fog elhelyezkedni vagy továbbtanulni. Mint fentebb írtam nem konkrétan, hanem csak utalva az adott munka jellegére, vagy a velük kapcsolatos érzésekre. Egy másik példán keresztül érthetőbb lesz:

raidoehwazAz utazás rúnájánál a következő dolgok jöhetnek számba: (töredéke annak, amik lehetnek, és nem is csak egy rúnán múlik a jövő értelmezése, hanem ilyenkor többet is elő kell venni, hogy könnyebb legyen leszűkíteni a jelentés köröket):

  • A munka utazással lesz kapcsolatos.
  • Utazás alatt fog munkát találni (ebbe beletartozik, az „elmegyek a közértbe” és „menjünk Törökországba nyaralni” kategória is)
  •  A munkájához sokat kell utaznia.
  •  A munka távol lesz a mostani lakóhelyétől,
  •  Egy távoli ismerőssel fog összefüggni a munka megtalálása (ő ajánlja vagy adja hozzá az ötletet)
  • Sok utazás révén fog rádöbbeni, hogy milyen munkát akar.

És ezek az utazás rúnájának, csak az utazással kapcsolatos értelmezései. Ezen kívül a rúna még legalább tíz jelentéssel rendelkezik. És ez csak egy rúna, a jövőt viszont sosem csupán egy tényező befolyásolja, minimum kettő , de inkább három rúna az alap, amivel bármiféle jövőt meg lehet határozni. És még úgyse biztos, hogy sikerül.

2. A jövő megváltoztatására az esély kevesebb, mint 1%.

KolaJoslasAmikor rúnákból jósolok, akkor a lehetséges jövők közül a legvalószínűbb jövőt fogom figyelembe venni. Ez a lehetséges jövő majdnem biztos, hogy be is fog következni (legalábbis eddigi tapasztalataim alapján). Ennek oka, hogy az emberek ritkán változtatnak  szokásaikon.

Tegyük fel, előtted van egy pohár almalé, és egy pohár kóla. Melyiket választod? Az almalét, mert nem szereted a kóla ízét, szénsavasságát, arról nem is beszélve, hogy roncsolja a fogakat.

Bonyolítsuk egy kicsit: van két barátod akikkel rég találkoztál, de ők nem kedvelik egymást. Sajnos csak egy azon napon érnek rá, mivel utána megint dolguk lesz, akár több hónapig is, és mivel te csak délután vagy szabad, nincs idő mindkét barátoddal találkozni. Melyiküket választod?

Itt már nem csak egy egyszerűen az ízlés a kérdés, hanem a velük töltött idő, és a közös múlt milyensége. Tegyük fel, hogy az egyik egy fiú a másik pedig egy lány. Ha lány vagy*, és nincs párod, de nagyon kedveled a srácot, akkor őt fogod választani, mivel azt a kis időt amid van, inkább vele töltenéd. De lehet, hogy van már valakid, és még is őt fogod választani, mert jobb helyre mentek, érdekesebb dolgokról tudtok beszélgetni. Mindez már meghatározott. Akár azt is mondhatnánk némi túlzással, hogy a rúnák gondolatolvasók is.

Ezzel azt akartam megmagyarázni, hogy nem tudsz máshogy dönteni, hacsak nem mész a saját akaratod, jellemed, múltad, személyiséged ellen. Ha a lányt választod, akkor az érzéseiden felülkerekedve talán képes lehetsz túllépni a (szerelmi) múlton, ami lehet hogy szenvedéssel fog járni, de később talán meglesz a jutalma.

*A jóslat fordítva is könnyen igaz lehet, tehát csak a nemeket kell felcserélni az olvasathoz.