NyomtatásRúnanapló készítése

Első lépések | Rúnanapló fajták | Elkészítés

Akik már jobban belemerültek a rúnák világába, bizonyára tudják, hogy ezek a rejtélyes jelképek nagyon sok jelentést hordoznak. Minden rúnának megvannak az ismertetőjelei, de ez nem jelenti azt, hogy kötöttek is ahhoz. Sok fajta alakot vehetnek fel, éppen ezért is olyan nehéz megfejteni őket, mikor jóslásra vagy más alkalmazásra kerül sor.

Akik erre az oldalra tévednek, azoknak lehet, hogy van némi tapasztaltuk az okkult világban. Elvégre nem sok olyan ember van, aki rögtön a rúnákkal vagy a skandináv mitológiával kezdett volna. Én magam is a Tarottal kezdtem a tanulást, ám egy idő után nagyon ráuntam, mivel nem igazán illet hozzám. Utána még sok minden következett, de a lényeg az, hogy bármilyen okkult témával foglalkozunk és szeretjük is azt, akkor valószínű, hogy ismerjük annak fortélyait.

Gondolom, sok látogató hallott már a Wiccáról, ami a legjobb példa ehhez a részhez. Elég elterjedt főleg jártasabbak között, hogy egy bizonyos Árnyak Könyve nevezetű könyvet készítenek, amely magába foglalja mind azokat a dolgokat, amelyeket az a személy ismer - mágiák, tapasztalatok, gyógynövények, ásványok és egyéb leírások. Hiszen mindezeket nehéz fejbe tartani és a leírt szövegek bármikor előkereshetők.

A rúnanapló hasonló az Árnyak Könyvéhez, csak ez főleg a rúnákra és a velük kapcsolatos ismeretekre épül. Bárki készíthet ilyet, és nem kell hozzá más, mint egy könyv meg egy toll. Igyekeztem az általam ismert/használt módszereket leírni, hogy aki kedvet kapna hozzá, annak legyen valami minta, amiből kiindulhat.