Vikingek

vikingek

A Vikingek egy ír-kanadai történelmi televíziós filmsorozat. A sorozat alaptörténete Ragnar Lothbrokról szóló sagák és mitológiai írásokból merít, amely a Travis Fimmel által alakított földműves és harcos, felemelkedését meséli el, aki társaival elsőként hajózik nyugatra és jut el Angliába.

Ragnar Lothbrok személyéről gazdag mitológia anyag áll rendelkezésre ugyanakkor nehéz a mítosztól elválasztani a történelmi személyt. Habár a kutatók véleménye megegyezik arról, hogy valóban létezett Ragnar Lothbrok, de a sagákban leírt személy valószínűleg több történelmi személy tetteit fűzi össze, amely aztán mesés elemekkel is bővült. A történelmi háttér kibogozását nehezíti, hogy az angolszász krónikákban is megjelenő Lothbrokról az információk esetenként ellentmondásosak is. Ezzel szemben jóval többet tudunk Ragnar Lothbroknak tulajdonított egyes gyermekekről és testvérről Rolloról.

elvalaszto

A szerzői jogok megsértésének elkerülése végett, úgy határoztam, hogy lekerülnek a honlapról a részek. Azonban mivel nagy sikere volt a közösségi felületeken, ezért dolgozni fogok egy olyan megoldáson, amely segít elvezetni az online elérhető részekhez. Ennek várható ideje a következő évad megjelenése.