Vikingek

vikingek

A Vikingek egy ír-kanadai történelmi televíziós filmsorozat. A sorozat alaptörténete Ragnar Lothbrokról szóló sagák és mitológiai írásokból merít, amely a Travis Fimmel által alakított földműves és harcos, felemelkedését meséli el, aki társaival elsőként hajózik nyugatra és jut el Angliába.

Ragnar Lothbrok személyéről gazdag mitológia anyag áll rendelkezésre ugyanakkor nehéz a mítosztól elválasztani a történelmi személyt. Habár a kutatók véleménye megegyezik arról, hogy valóban létezett Ragnar Lothbrok, de a sagákban leírt személy valószínűleg több történelmi személy tetteit fűzi össze, amely aztán mesés elemekkel is bővült. A történelmi háttér kibogozását nehezíti, hogy az angolszász krónikákban is megjelenő Lothbrokról az információk esetenként ellentmondásosak is. Ezzel szemben jóval többet tudunk Ragnar Lothbroknak tulajdonított egyes gyermekekről és testvérről Rolloról.

elvalaszto

A szerzői jogok megsértésének elkerülése végett, úgy határoztam, hogy lekerülnek a honlapról a részek. Azonban mivel nagy sikere volt a közösségi felületeken, ezért dolgozni fogok egy olyan megoldáson, amely segít elvezetni az online elérhető részekhez. Ennek várható ideje a következő évad megjelenése.

Vikingek 5. évad
Vikingek 5. évad 1. rész (magyar felirattal) LINK
Vikingek 5. évad 2. rész (magyar felirattal) LINK
Vikingek 5. évad 3. rész (magyar felirattal) LINK
Vikingek 5. évad 4. rész (magyar felirattal) LINK