Vikingek

vikingek

A Vikingek egy ír-kanadai történelmi televíziós filmsorozat. A sorozat alaptörténete Ragnar Lothbrokról szóló sagák és mitológiai írásokból merít, amely a Travis Fimmel által alakított földműves és harcos, felemelkedését meséli el, aki társaival elsőként hajózik nyugatra és jut el Angliába.

Ragnar Lothbrok személyéről gazdag mitológia anyag áll rendelkezésre ugyanakkor nehéz a mítosztól elválasztani a történelmi személyt. Habár a kutatók véleménye megegyezik arról, hogy valóban létezett Ragnar Lothbrok, de a sagákban leírt személy valószínűleg több történelmi személy tetteit fűzi össze, amely aztán mesés elemekkel is bővült. A történelmi háttér kibogozását nehezíti, hogy az angolszász krónikákban is megjelenő Lothbrokról az információk esetenként ellentmondásosak is. Ezzel szemben jóval többet tudunk Ragnar Lothbroknak tulajdonított egyes gyermekekről és testvérről Rolloról.

Fontos: Az angol verzió első évadánál az 5-9. rész ideiglenesen nem elérhető. A második évad néhány része angolul kezdődik, mivel az "előző részek tartalmából" részt nem magyarosították.

Fontos változások!

Néhány napja megszűntek a Vikingek indavideós videói, emiatt a legtöbb rész elérhetetlenné vált. Folyamatosan dolgozom a helyreállításon, de mivel ez a felkerült része 90%-át érinti, ezért el fog tartani egy kis időbe mire mind újra nézhető lesz.

Feltehetőleg a 4. évad új részei továbbra is elérhetőek lesznek (mivel frissen kerülnek fel), de aki a régebbi részeket szeretné nézni, annak jelenleg vagy várnia kell, vagy máshonnan hozzájutnia.

Türelmeteket és megértéseteket köszönöm!

 

Válaszd ki az évadot

 
Magyar I. évad II. évad III. évad IV. évad
Angol (magyar felirattal) I. évad II. évad III. évad IV. évad
Athelstan utazása
(angol, felirat nélkül)
Rövid internetes videósorozat