Kisebb istenségek

Dellingr: Dagr (a nappal) apja, az alkonyat megtestesítője.

Eir: Gyógyítással kapcsolatos Ász istennő. A Prózai Eddában „kiváló orvosnak” nevezik.

Fulla: Frigg ékszereinek és cipőjének, valamint az istennő titkainak megőrzője. (Feltételezésem szerint, Frigg közeli jó barátja lehetett – a szerk.)

Gná: Frigg futára, aki a fürge Hofvarpnir lovával képes a levegőben és a vízen is vágtázni.

Hjúlki & Bild: Gyermekkorú testvérpár, akik a Holdat (Manit) követik az égen. (Szerepük vagy a hold fázisaival, vagy a Hold krátereinek megszemélyesítésével áll kapcsolatban).

Hlín: Azoknak az embereknek kel a védelmére, akiket Frigg szerint meg kell menteni valamilyen bajtól.

Hnoss: Freyja és Odr (feltehetőleg Odin egyik alakja) lánya. Nevét, amely kincset vagy ékességet jelent, a szépséges kinézetéről kapta.

Ilmr: ismeretlen istennő.

Jörd (Fjörgyn, Hlódyn): Óriás, a föld megszemélyesítője. Apja Annar, anyja Nott, féltestvérei Dagr és Audr. Fiát Thort, Odinnal nemzette.

Lofn: Jóságos istennő, aki segít azon szerelmesek házasságában, akiknek az tilos lenne vagy valamilyen akadályba ütközik.

Meili: Odin fia, Thor fivére.

Nanna: Nep lánya, Baldur felesége, Forseti apja. Férje temetésénél annyira megszakadt a szíve, hogy bánatában holtan esett össze. Férjével együtt égették el a halotti máglyán.

Saga: Ász Jósnő, aki a Sökkvabekkr nevű vízpart(?) közelében él. Odin olykor meglátogatta, hogy együtt aranykelyhekből boldogan igyanak. Néhol Frigg másik nevének vélik.

Sjöfn: Szerelemmel kapcsolatos Ász istennő. A Prózai Eddában úgy írnak róla, mint az az istennő aki az emberek gondolatait a szerelem felé tereli.

Snotra: Bölcs és udvarias istennő.

Syn: Azon vádlottak védője, akik ellen olyan vádat emeltek amit meg kell cáfolni.

Vár: Ő ügyel a férfiak és nők közötti fogadalmak és egyezségek betartására, valamint ezek megszegésénél a büntetésre.

Vör: Bölcs és kíváncsi istennő, aki előtt semmi sem maradhat titokban.