Receptek
Első körben szeretném megemlíteni, hogy mivel a vikingek az ételeik elkészítési módját és a hozzávalók pontos arányát rúnakövekre nem vésték fel, illetve sztárséfek és nagymamák sem adtak még ki szakácskönyveket a 8-10. században, így a most következő ételekre ne úgy tekintsünk, mintha maga Leif Eriksson mesélné el nekünk mit fogyasztott a múlt héten. Ezek inkább olyan Skandináv eredetű ételek és italok amelyeket ma is fogyasztanak.
A másik dolog, hogy mivel a skandináv területek flórája és faunája eltérő a miénktől, a rendelkezésre álló alapanyagok is különböztek illetve különböznek. Erre való tekintettel fókaragut, rénszarvashúst, füstölt lazacot és hasonlókat nem prezentálnék, mivel nem tartom valószínűnek, hogy megtaláljátok a hozzávalókat a sarki hentesnél, illetve a pénztárcákat is cél kímélni. Szóval igyekeztem olyan fogásokat összeválogatni Nektek, melyek hozzávalóit be tudjátok szerezni nem horribilis áron, és melyeket könnyedén el tudtok készíteni, ha kedvetek támad egy kis főzőcskézéshez.