Számítógépes játékok

Az utóbbi (főleg) 1-2 évtizedben elképesztő mennyiségű északi ihletésű videojáték látott napvilágot, és még ma is folyamatosan jelennek meg újak. Az alábbi menü ezeket próbálja összegyűjteni, amelyek mellé a játék beszerzéséhez való link (általában a Steam ikonra kattintva), egy rövid leírás (ha magyarul elérhető ilyen) és egy videó (lehetőség szerint magyar nyelvű) is társul.

Az itt található játékok közül egyesek részben, mások teljesen a mitológiára alapoznak. A nagy elemszám miatt jelenleg ezek vegyesen kerültek listázásra. A jövőben várható, hogy külön lesznek csoportosítva, esetleg meg is lesz nevezve az, hogy miként kapcsolódik egy-egy játék az északi világhoz.

Ancestors Legacy (2018)

A lengyel Destructive Creations csapata 2015-ben jelentkezett első játékával, amely körül vélhetően szándékosan kavartak méretes botrányt. A Hatred ugyanis a céltalan gyilkolást és brutalitást mutatta be a képernyőkön, ami miatt rengeteg támadás érte a stúdiót. Ráadásul végül egy közepesnél alig jobb akciójátékot kaptunk, amiről a botrány nélkül vélhetően sokkal kevesebben tudnának máig. A stúdiótól ezért az újabb projekt már sokkal többet követelt. A csapat pedig egészen új vizekre evezett, ugyanis a napjainkban játszódó akciójátékról egy középkori stratégiára váltottak. Ez az Ancestors Legacy, amellyel szemben duplán nagyok voltak az elvárásaim. Beváltotta-e őket? Mindjárt kiderül…. Tovább a teljes ismertetőre >>

Die for Valhalla! (2018)